Na ulju propržiti crni luk sečen na rezanca, dodati pileću džigericu i prodinstati. Po potrebi jelo nalivati vodom. Pred kraj dodati začine i još malo prodinstati. Džigericu servirati uz bareni krompir i crni hleb.
Sirova pileća džigerica veoma često može biti mikrobiološki kontaminirana. Potrebno je preduzeti mere predostrožnosti kako bi pripremljena džigerica bila bezbedna za upotrebu. Najbolja je kada se iseče na manje komade i peče dok iz nje ne prestane da curi ružičasta sukrvica.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 517 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 258.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 4.5 g