Pileću džigericu propržiti na ulju sa obe strane oko 5 minuta i potom preliti belim vinom. Ostaviti da se još malo kuva dok alkohol ne ispari. Gotovu džigericu začiniti dodatkom za jelo i servirati uz prilog od barenog pirinča. Posuti seckanim peršunom poslužiti.
Sadržaj holesterola u ovom obroku je više nego duplo veći od preporučenih vrednosti, pa se ovaj obrok ne preporučuje osobama sa visokim vrednostima masnoća u krvi, srčanim bolestima, šećernom bolešću...
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 370 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 690 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 185 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 345 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 0.5 g