Na ulju propržiti crni luk isečen na rebarca, dodati iseckan beli luk, kratko propržiti i sipati u vatrostalnu posudu. Dodati isečenu papriku i paradajz. Povrće posolitii, pobiberiti i promešati. Preko povrća staviti pastrmku, posuti naseckanim peršunovim i celerovim listom, preliti vinom, poklopiti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 180*C oko 30 minuta. Na tanjir servirati bareni krompir, a potom staviti i pastrmku u povrću i poslužiti.
Priprema i služenje specijaliteta od ribe se ne mogu zamisliti bez mediteranskih začina: crnog i belog luka, paradajza i peršunovog lista. Peršun, standardni začin evropske kuhinje, jedan je od najbogatijih prirodnih izvora moćnog antioksidansa vitamina C. Najbolje je koristiti ga svežeg, pošto termičkom obradom i zamrzavanjem gubi mnoga korisna svojstva, a sušenjem gubi i aromatičnost.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 290 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 114 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 145 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 57 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 3 g