Sitno iseckati crveni luk, tikvice, patlidžan i šampinjone i ispeći u dubljem tiganju na delu ulja. Pavlaku za kuvanje sipati u šerpu, posoliti, pobiberiti i kuvati dok se ne zgusne. Filete oslića ispeći na preostalom ulju, zajedno sa iseckanom slaninom. Servirati oslić, slaninu i povrće, preliti umakom od pavlake i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 882 mg
Masti - 37 g
Masti (%) - 71 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 83 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 441 mg
Masti - 18.5 g
Masti (%) - 35.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 41.5 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 3 %
Vlakna - 1 g