Na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni i beli luk, dodati isečenu ribu i kratko propržiti.
Dodati isečenu šargarepu, posoliti, pobiberiti, posuti ruzmarinom, preliti bujonom i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta.
U gotovu supu dodati kuvani pirinač, promešati i servirati.
Supu posuti iseckanim peršunom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 188 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 24 %
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 45 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 1 g
Zasićene masti - 0 g
Vreme pripreme - 30 min.
Broj osoba - 6
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 94 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 12 %
Holesterol - 15.5 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 22.5 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 0.5 g
Zasićene masti - 0 g
Vreme pripreme - 15 min.
Broj osoba - 3