Praziluk sitno iseći, kratko prodinstati na zagrejanom ulju i začiniti.
Dodati usitnjen bareni oslić.
U tepsiju položiti sloj kora za pitu, poprskati uljem i mineralnom vodom i staviti pripremljen fil od praziluka sa oslićem.
Ređati kore i fil dok se sve ne potroši, a zatim pitu staviti u rernu zagrejanu na 200*C i peći 20-ak minuta.
Pitu poslužiti uz napitak po želji.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 46 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 225 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 1 g