Filete oslića posoliti, pobiberiti i preliti sokom od limuna. Uvaljati filete u kukuruzno brašno i ispeći na maslinovom ulju sa obe strane. Ribu izvaditi iz tiganja, a na istoj masnoći ispržiti isečen praziluk, papriku isečenu na listiće, iseckan beli luk i ljutu papričicu. Povrće dinstati par minuta, a zatim dodati paradajz isečen na kockice. Povrće promešati, posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom i kuvati oko 5 minuta. Na tanjir servirati bareni pirinač, filete oslića i sve preliti ljutim povrćem. Oslića sa ljutim povrćem poslužiti toplog.
Porcija za odraslu osobu - 650 g
Energetska vrednost porcije - 620 kcal
Natrijum - 630 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 325 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 315 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 5.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 3.5 g