Filee iseći i oblikovati medaljone. Sok i narendanu koru od pomorandži, med, maslinovo ulje, izgnječen beli luk, ruzmarin, žalfiju, so i biber izmešati, napraviti marinadu i u nju staviti medaljone da odstoje 30-ak minuta. Medaljone izvaditi iz marinade, složiti u tepsiju i poređati listove pančete. Peći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Marinadu od pomorandže procediti, staviti u tiganj i kuvati dok se ne dobije gust sos. Bareni pirinač oblikovati na tanjiru, poređati preko njega gotove medaljone i preliti sosom od pomorandže
Pančeta je suva dimljena slanina. Priprema se od sirove svinjske potrbušine koja se pažljivo soli, izlaže dimu i vetru i sazreva. Odlično se slaže uz povrće i voće, kao i specijalitete od drugih vrsta mesa.
Porcija za odraslu osobu - 345 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 810 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 172.5 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 405 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 1 g