Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti isečene svinjske medaljone, flambirati konjakom i izvaditi na tanjir. U isti tiganj staviti papriku isečenu konkase, šampinjone i šitake isečene na listiće, čeri paradajz isečen na polovine i naliti belim vinom. Zatim dodati celerov i peršunov list, pavlaku za kuvanje i kratko prokuvati. Medaljone servirati na tanjir, preliti povrćem i poslužiti uz ražani hleb.
Za flambiranje se vrlo često koristi konjak. Alkohol se u kašiki za sos kratko zagreje iznad plamena, a zatim sipa preko vrelog jela i zapali. Ukoliko želite još intenzivniji miris, plamen treba ugasiti pre nego što alkohol sasvim sagori.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 670 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 40 %
Ugljeni hidrati - 69 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 335 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 34.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 6 g