Meso iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti, preliti uljem i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Kelj iseći i skuvati u slanoj vodi.
Krompir iseći na manje komade, staviti listiće sira i zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10-ak minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.
Rastopiti puter, dodati brašno, upržiti, preliti mlekom, začiniti muskatnim oraščićem i skuvati bešamel.
Meso ispeći sa obe strane, a skuvani kelj procediti.
Servirati kelj na tanjir, preliti bešamelom, dodati meso i krompir sa sirom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 685 kcal
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 23 %
Masti - 46 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 118 mg
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 372 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 342.5 kcal
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 59 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Natrijum - 186 mg
Vlakna - 2 g