Na ulju propržiti jagnjetinu isečenu na kocke, dodati povrće: iseckan crni luk, celer, šargarepu i paradajz.
Začiniti i po potrebi dodati malo vode. Poklopiti i kuvati 30-ak minuta.
Jelo servirati uz ranije pripremljen pirinač i raženi hleb.
Ukoliko ste za pripremu ovog obroka nabavili svežu jagnjetinu, pre pripreme je možete čuvati u frižideru 24-48 sati. Ako ste nabavili zamrznutu jagnjetinu, vodite računa o roku upotrebe na ambalaži. Jagnjetinu, ako ste je zamrznuli svežu, u zamrzivaču možete čuvati 60–90 dana. Ne zaboravite da meso ne otapate na sobnoj temperaturi već u fižideru, kako ne bi došlo do razvoja štetnih bakterija, kao i da jednom otopljeno meso ne smete više zamrzavati.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 575 kcal
Natrijum - 740 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 99 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 287.5 kcal
Natrijum - 370 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 49.5 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 32.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 4.5 g