Na zagrejanom ulju izdinstati iseckan crni luk i šargarepu, dodati junetinu isečenu na kocke, posoliti, pobiberiti, preliti bujonom i kuvati dok meso ne omekša. U meso dodati gljive šitake, preliti pasiranim paradajzom i kuvati još 10-ak minuta. Gulaš sa šitakama servirati uz prilog od barenog pirinča.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 631 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 83 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 315.5 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 41.5 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 4.5 g