Pripremiti marinadu od sitno seckanog belog luka, peršuna, ruzmarina i dela maslinovog ulja. Jagnjetinu posoliti, pobiberiti, preliti marinadom i ostaviti da odstoji (par sati ili najbolje jedan dan).
Mariniranu jagnjetinu staviti u tepsiju, preliti vinom i vodom, pokriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 190°C oko sat vremena.
Krompir iseći na kriške, začiniti dodatkom za jelo i crvenom mlevenom paprikom, promešati i staviti u drugu tepsiju. Uz krompir dodati i cele glavice sitnijeg crnog luka. Staviti povrće u rernu da se peče oko 30 minuta.
Jagnjetinu izvaditi iz rerne, odstraniti foliju i vratiti da se zapeče još 20-ak minuta.
Rastopiti puter u tiganju i kratko propržiti čeri paradajz i bareni prokelj.
Jagnjetinu sa ruzmarinom servirati u komadu na veliki tanjir uz prilog od povrća: krompira, luka, čeri paradajza i prokelja.
Porcija za odraslu osobu - 560 g
Energetska vrednost porcije - 630 kcal
Natrijum - 333 mg
Masti - 33 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 132 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Natrijum - 166.5 mg
Masti - 16.5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 66 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 3 g