Jagnjeće kotlete posoliti, pobiberiti, posuti ruzmarinom, preliti većom količinom maslinovog ulja i ostaviti da odstoje pola sata.
Za to vreme obariti spanać u ključaloj vodi, procediti i preliti hladnom vodom kako bi spanać očuvao boju. Usitniti spanać u blenderu. Na preostalom maslinovom ulju kratko propržiti iseckan beli luk, dodati spanać, začiniti i preliti pavlakom za kuvanje.
Jagnjeće kotlete izvaditi iz marinade i ispeći u zagrejanom tiganju.
U spanać dodati barenu testeninu i promešati. Servirati jagnjeće kotlete uz prilog od spanaća sa testeninom.
Porcija za odraslu osobu - 520 g
Energetska vrednost porcije - 485 kcal
Natrijum - 419 mg
Masti - 36 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 132 mg
Belančevine - 62 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 103 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 242.5 kcal
Natrijum - 209.5 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 66 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 51.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 4 g