Toggle Navigation

 

Jagnjeći kotleti sa testeninom i spanaćem

Mlada jagnjetina predstavlja odličan izvor belančevina, jer sadrži sve esencijalne amino kiseline, koje naš organizam nije u stanju da sam sintetiše, a koje su neophodne za sintezu belančevina.

Plativoo
Priprema

Jagnjeće kotlete posoliti, pobiberiti, posuti ruzmarinom, preliti većom količinom maslinovog ulja i ostaviti da odstoje pola sata.

Za to vreme obariti spanać u ključaloj vodi, procediti i preliti hladnom vodom kako bi spanać očuvao boju. Usitniti spanać u blenderu. Na preostalom maslinovom ulju kratko propržiti iseckan beli luk, dodati spanać, začiniti i preliti pavlakom za kuvanje.

Jagnjeće kotlete izvaditi iz marinade i ispeći u zagrejanom tiganju.

U spanać dodati barenu testeninu i promešati. Servirati jagnjeće kotlete uz prilog od spanaća sa testeninom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 520 g

Energetska vrednost porcije - 485 kcal

Natrijum - 419 mg

Masti - 36 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 11 g

Holesterol - 132 mg

Belančevine - 62 g

Belančevine (%) - 25 %

Ugljeni hidrati - 103 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 242.5 kcal

Natrijum - 209.5 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 5.5 g

Holesterol - 66 mg

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Ugljeni hidrati - 51.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g jagnjećih kotleta
    • 500 g svežeg spanaća
    • 500 g barene testenine
    • 200 ml pavlake za kuvanje
    • 5 kašika maslinovog ulja
    • 1 cen belog luka
    • ruzmarin
    • so
    • biber