Mast zagrejati, staviti sitno iseckan crni luk i dinstati dok ne postane staklast.
Dodati na kocke iseckano svinjsko meso, posoliti, pobiberiti i dinstati 5 minuta.
Preliti crvenim vinom, kuvati par minuta, a zatim doliti vodu, poklopiti i kuvati gulaš dok meso ne omekša.
Krompir kuvati u vreloj, posoljenoj vodi, procediti i napraviti pire. U pire dodati usitnjen svež spanać i promešati.
U gulaš dodati šampinjone, posuti koprom i kuvati još 5 minuta.
Servirati gulaš sa pireom od spanaća i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 530 g
Energetska vrednost porcije - 465 kcal
Natrijum - 732 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 85 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal
Natrijum - 366 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 42.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 3 g