Vatrostalnu posudu premazati puterom poređati karfiol i preliti umućenim jajima sa pavlakom i mlekom. Posudu staviti u zagrejanu rernu i peći oko 30 minuta na 180*C. Teletinu iseći na šnicle i izlupati tučkom za meso. Posoliti, pobiberiti pa jednu stranu šnicle posuti brašnom. Na zagrejanom ulju peći šnicle i to prvo nabrašnjenu stranu. Kada porumene, okrenuti šnicle i naliti sa malo vode i po potrebi sos zgusnuti smesom od brašna i vode. Jelo servirati na tanjir i poslužiti uz crni hleb.
Sve osobe koje žele da smanje unos masti prilikom pripreme ovog jela treba da koriste pavlaku sa manjim procentom masnoće ili da deo pavlake zamene jogurtom od obranog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 565 kcal
Natrijum - 920 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 288 mg
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 282.5 kcal
Natrijum - 460 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 144 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 3 g