Na ulju propržiti naseckani crni luk, dodati mleveno juneće meso, začiniti origanom, posoliti, pobiberiti i preliti sokom od paradajza. U tepsiju ređati red barene testenine, red mesa i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci. Preliti umućenom kiselom pavlakom sa mlekom, posuti rendanim trapistom i zapeći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180*C. Musaku servirati toplu.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 730 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 113 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 365 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 56.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 1 g