Kelj sitno iseći i kuvati u kipućoj, posoljenoj vodi oko 10 minuta. Na ulju kratko dinstati sitno isečen crni luk, dodati mleveno meso, beli luk, malo posoliti, pobiberiti i dinstati 10 minuta. Razbiti jaja i od belanaca ulupati čvrst sneg. Kelj ocediti, dodati u šerpu sa mesom, promešati i skinuti sa vatre. Dodavati kiselo mleko, prezle, žumanca i sneg od belanaca, promešati i presuti u vatrostalnu posudu. Peći u zagrejanoj reni 35 minuta na 200* C. Servirati puding od kelja i poslužiti sa crnim hlebom.
Prilikom pečenja pudinga od mesa i povrća nikako se ne smeju otvarati vrata pećnice. Gotov treba odmah probušti debelom iglom na nekoliko mesta, da bi što duže ostao visok i prozračan, a zatim se pokrije krpom do iznošenja na sto. Treba ga služiti odmah kako kasnije ne bi splasnuo.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 475 kcal
Natrijum - 740 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 180 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 237.5 kcal
Natrijum - 370 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 3.5 g