Na zagrejanom ulju prodinstati sitno isečen praziluk, pa nakon kratkog dinstanja dodati sitno isečene bukovače. Dobijenu smesu pomešati sa mlevenim mesom, promešati, začiniti i skinuti sa vatre. Posuti peršunom, dodati jaje i mleko, a potom sve sjediniti pa presuti u podmazanu vatrostalnu činiju. Zapeći u rerni 20 minuta na 200*C. Na tanjir za serviranje staviti iseckane listove zelene salate. Preko salate servirati gotov sufle. Tanjir dekorisati kriškama limuna i mirođijom a jelo servirati uz crni hleb.
Mleveno goveđe meso ima različit sadržaj masti, od 15-20%, u zavisnosti od toga koji deo mesa je odabran za mlevenje. Ta količina masti mesu daje odličan ukus i dovoljno sočnosti za pripremu bez dodate masnoće.
Porcija za odraslu osobu - 570 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 175 mg
Belančevine - 50 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 58 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 285 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 87.5 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 5.5 g