Toggle Navigation

 

Ćureće šnicle u sosu od spanaća i gorgonzole

Spanać je bio prvo povrće koje se u prodaji pojavilo zamrznuto.

Plativoo
Priprema

Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti i pobiberiti. Šnicle zapeći na delu zagrejanog ulja i preliti bujonom, pa kuvati dok tečnost ne ispari.

Spanać kratko blanširati, usitniti i staviti u šerpu. Preliti pavlakom za kuvanje, dodati usitnjenu gorgonzolu i kuvati dok se sos ne zgusne.

Slaninu kratko ispeći sa obe strane dok ne postane hrskava, a u istom tiganju izgrilovati i kolutove krompira.

Na tanjir servirati sos, zatim krompir, ćureće šnicle i slaninu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Energetska vrednost porcije - 630 kcal

Belančevine - 49 g

Belančevine (%) - 31 %

Masti - 38 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 14 g

Holesterol - 146 mg

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 1189 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 315 kcal

Belančevine - 24.5 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 73 mg

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %

Natrijum - 594.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g spanaća
    • 100 g gorgonzole
    • 120 ml pavlake za kuvanje
    • 600 g ćuretine
    • so,
    • biber
    • 2 kašike ulja
    • 120 ml bujona
    • 100 g slanine u listićima
    • 400 g barenog krompira