Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti i pobiberiti. Šnicle zapeći na delu zagrejanog ulja i preliti bujonom, pa kuvati dok tečnost ne ispari.
Spanać kratko blanširati, usitniti i staviti u šerpu. Preliti pavlakom za kuvanje, dodati usitnjenu gorgonzolu i kuvati dok se sos ne zgusne.
Slaninu kratko ispeći sa obe strane dok ne postane hrskava, a u istom tiganju izgrilovati i kolutove krompira.
Na tanjir servirati sos, zatim krompir, ćureće šnicle i slaninu.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 630 kcal
Belančevine - 49 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 38 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 146 mg
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 1189 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Belančevine - 24.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 73 mg
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Natrijum - 594.5 mg
Vlakna - 1.5 g