Na ulju propržiti začinjene ćureće šnicle sa obe strane. Dodati kari i preliti bujonom i sokom od paradajza. Kada su šnicle 80% gotove, poređati ih u tepsiju i na svaku staviti list pršute i sira. Zapeći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. šnicle servirati uz bareni karfiol, dekorisati kečapom i poslužiti uz raženi hleb.
Kari se još od davnina u indijskoj medicini koristio u lečenju problema sa varenjem. Kari prah je mešavina više začina među kojima su najvredniji kurkuma, kumin i đumbir. Kurkuma deluje kao antioksidans dok kumin ublažava grčeve creva. Đumbir sprečava nadimanje i ublažava mučnine.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 1695 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 113 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 847.5 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 56.5 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 4.5 g