Sjediniti u činiji juneće mleveno meso, 4 kašike brašna, jaje, mleko, 100 g iseckanog crnog luka i izgnječen beli luk. Dobro promešati, začiniti i ostaviti 20-ak minuta da odstoji, pa kašikom formirati ćuftice i kuvati ih u vreloj vodi 10-ak minuta. Izvaditi ćuftice na tanjir, a vodu sačuvati. Na puteru propržiti narendan ostatak crnog luka, dodati kari i narendanu jabuku, a na kraju preostalo brašno. Naliti vodom u kojoj su kuvane ćufte i kuvati dok se sos ne zgusne. U pripremljen sos staviti gotove ćufte i kuvati par minuta. Servirati na tanjir uz ranije obaren pirinač.
U ovoj zanimljivoj kombinaciji umaka od jabuka i ćuftica količina belančevina je iznad preporučenih količina, pa je ovaj obrok neophodno pažljivo uklopiti u jelovnik, kako bi ukupna dnevna količina unetih belančevina bila u granicama preporučenog.
Porcija za odraslu osobu - 375 g
Energetska vrednost porcije - 445 kcal
Natrijum - 890 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 166 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 187.5 g
Energetska vrednost porcije - 222.5 kcal
Natrijum - 445 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 83 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 1.5 g