Meso začiniti, premazati puterom, posuti naseckanim peršunovim listom i ruzmarinom.
Uviti u foliju i peći 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.
Izvaditi tepsiju, skloniti foliju i vratiti u rernu da se meso zapeče 10-ak minuta.
Na ulju propržiti iseckan crni luk, dodati začine i krompir isečen na kockice.
Kratko propržiti i servirati na tanjir uz pečeno meso.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 27 %
Masti - 36 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 113 mg
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 779 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 56.5 mg
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Natrijum - 389.5 mg
Vlakna - 1.5 g