Filete brancina posoliti, pobiberiti, uvaljati u brašno i ispeći na maslinovom ulju. U blender staviti peršun, bosiljak, sok od limuna, ulje, kapar, senf, sok od jedne pomorandže i beli luk, samleti i napraviti sos. Na tanjir servirati kuvani krompir, pečenog brancina i sve preliti citro sosom. Zelenu salatu iscepkati na rezance, začiniti sa malo maslinovog ulja i soka od limuna i poslužiti uz brancina. Uz jelo poslužiti i integralni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 6.5 g