U odgovarajućem tiganju zagrejati deo maslinovog ulja i ispržiti ribu. Puter otopiti, a zatim dodati bareni krompir isečen na tanke listove i prodinstati. Gotov krompir posuti bosiljkom, mirođijom i ruzmarinom. Dodati so i biber, te lagano promešati. Beli luk sitno iseći i pomešati sa preostalim maslinovim uljem. Servirati krompir na tanjire, preko naslagati brancine i preliti marinadom od maslinovog ulja i belog luka. Ukrasiti po želji i poslužiti uz crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 520 g
Energetska vrednost porcije - 695 kcal
Natrijum - 1005 mg
Masti - 28 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 200 mg
Belančevine - 66 g
Belančevine (%) - 38 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 347.5 kcal
Natrijum - 502.5 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 3.5 g