Krompir oprati, oguliti, iseći na kolutove i dodati mu sitno isečenu papriku i praziluk. Začiniti, dodati ruzmarin i peršun, sve izmešati i sipati u nauljenu tepsiju. Ribu posoliti, naprskati sokom od limuna, začiniti peršunom i staviti na pripremljeno povrće. Sve preliti vinom i peći u rerni oko sat vremena na 180*C. Servirati pečenog brancina sa krompirom na tanjir uz kriške limuna.
Ruzmarin je jedan od osnovnih začina mediteranske kuhinje. Preporučuje se za ribu pečenu u rerni ili ispod sača. Stavlja se na kuvan ili pečen krompir. Grančice ruzmarina koriste se prilikom pripremanja jela na žaru: drže se u posudi sa uljem i njima se ono nanosi na ribu ili meso.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 160 mg
Belančevine - 51 g
Belančevine (%) - 40 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 25.5 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 3 g