Na delu ulja propržiti crni luk isečen na kockice, dodati svinjetinu i jagnjetinu isečenu na kockice i pržiti 5 minuta.
Za to vreme krompir, šargarepu i celer iseckati na kockice, staviti u dublju činiju, posoliti, pobiberiti i promešati. Dodati i piletinu isečenu na kocke.
U tepsiju staviti povrće sa piletinom, dodati jagnjetinu sa svinjetinom, posoliti, pobiberiti i promešati. Preliti preostalim uljem i belim vinom i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200*C 30 minuta.
Jelo izvaditi iz rerne, staviti cvetiće barenog brokolija, usitnjenu gorgonzolu, posuti parmezanom i vratiti u rernu da se zapeče.
Porcija za odraslu osobu - 405 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 798 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 111 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 202.5 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 399 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 55.5 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 2.5 g