Na maslinovom ulju izgrilovati začinjene bifteke. Zagrejati ulje i puter, dodati iseckanu slaninu i kratko propržiti. Zatim dodati celer, praziluk, suve šljive i šargarepu. Začiniti i naliti vinom. Kada se svi sastojci dobro ukuvaju, staviti u blender i dobro izmiksati. Bifteke servirati uz bareni krompir i preliti sosom od suvih šljiva.
Suve šljive se smatraju prirodnim sredstvom koje poboljšava probavu i olakšava pražnjenje creva, što je od naročite važnosti za nedovoljno fizički aktivne osobe, osobe sa smanjenom aktivnosti creva, i posebno, za starije osobe.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 770 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 125 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 385 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 62.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 5 g