Biftek iseći na šnicle, začiniti i kratko zapeći na zagrejanom ulju. Naliti biftek pivom i kada ispari dodati deo putera. Drugu polovinu putera otopiti i na njemu sotirati barenu testeninu i začiniti bosiljkom. Servirati bifteke i testeninu na tanjir, dekorisati čeri paradajzom i preliti saftom od pečenja.
U obroku, u kojem 40 % energije potiče iz masti i to uglavnom životinjskog porekla, mogu povremeno uživati zdrave, fizički aktivne osobe. Osobe koje iz zdravstvenih razloga moraju da vode računa o unosu masti trebalo bi da prilagode recept u skladu sa preporukama dobijenim od svog lekara.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 555 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 135 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 277.5 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 67.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 1 g