Biftek iseći, posoliti, pobiberiti i peći na zagrejanom maslinovom ulju i puteru oko 2 minuta sa svake strane. Izvaditi biftek sa strane i na istu masnoću dodati naseckan crni luk, slaninu, beli luk i šampinjone. Malo prodinstati, dodati paradajz pire, čeri paradajz i pavlaku za kuvanje. Sos posoliti, pobiberiti, posuti iseckanim svežim estragonom i origanom i promešati. U sos dodati meso, promešati i kuvati još par minuta sve zajedno. Na tanjir servirati pirinač, dodati biftek u finom sosu i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 780 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 118 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 390 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 59 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 1.5 g