Na zagrejanom ulju ispeći biftek isečen na manje komade. U šerpi otopiti puter i čokoladu, dodati šareni biber i peperonćine. Povrće iseći na manje komade i izgrilovati u tiganju. Biftek servirati na tanjir uz grilovano povrće i preliti toplom čokoladom. Poslužiti uz crni hleb.
Kada topite čokoladu, izlomite je na kockice i stavite u suvu posudu koju ćete zagrevati iznad lonca sa ključalom vodom, odnosno na pari. Nemojte mešati kockice dok sve potpuno ne omekšaju. Tek kada masa postane potpuno glatka, sklonite je sa vatre.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 780 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 112 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 390 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 56 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 4.5 g