Na zagrejanom ulju propržiti isečen biftek. Dodati jabuke isečene na kriške, začiniti i dinstati par minuta. Izvaditi bifteke sa strane, a jabuke preliti medom, puterom i balzamikom i kratko prodinstati. Servirati biftek i jabuke na rukoli, preliti saftom i posuti narendanim parmezanom. Uz jelo poslužiti krišku crnog hleba.
Ovaj obrok se odlikuje većim udelom belančevina i masti u energetskoj vrednosti porcije. Osobe koje vode računa o unosu masnoća za pripremu jela od mesa, trebalo bi da biraju mršava mesa ili meso oslobode svake vidljive masnoće, kako bi smanjili udeo masnoća u obroku.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 710 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 130 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 355 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 2.5 g