Bifteke zaseći sa strane i filovati trapistom, šunkom i šampinjonima. Peći na zagrejanom maslinovom ulju. Rastopiti puter, dodati zeleni biber, preliti crvenim vinom i neutralnom pavlakom i lagano kuvati dok se sos ne zgusne. Pečene bifteke servirati na tanjir i preliti sosom od vina. Uz bifteke servirati i bareno povrće: boraniju, šargarepu i kukuruz i poslužiti uz krišku crnog hleba.
Sa mesa bifteka se skida masnoća i kožica. Potrebno je da meso odstoji neko vreme u ulju, kako bi omekšalo. Peče se 3 - 6 minuta na jakoj vatri. Tek kada se jedna strana ispeče meso se okreće na drugu stranu.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 645 kcal
Natrijum - 1180 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 134 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 322.5 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 3 g