Biftek iseći na komade, začiniti i ispeći na zagrejanom ulju sa obe strane. Naliti viskijem i flambirati. Dodati usitnjen paradajz pelat i kukuruz šećerac, promešati i ostaviti da se kuva 10-ak minuta. Za to vreme u drugom tiganju dinstati crni luk isečen na listiće, pa kad porumeni, dodati crveni pasulj i sotirati nekoliko minuta. Jelo servirati na tanjir: prvo pasulj, zatim biftek od gore, i sve preliti sosom od pelata i kukuruza. Dekorisati listovima mente i čeri paradajzom i poslužiti uz krišku kukuruznog hleba.
Meso se peče u posudi sa uljem ili puterom i začinskim biljem na jakoj vatri, kako bi sačuvalo sve sokove. Flambiranje još više doprinosi zadržavanju sokova unutar mesa. Kada se meso ispeče sa svih strana, potrebno je smanjiti vatru. Da li je meso gotovo, može se proveriti na veoma jednostavan način: igla se zabode u meso – ako je meso pečeno, igla će ostati suva.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 655 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 140 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 80 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 327.5 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 4.5 g