Napraviti marinadu od sitno iseckanog belog luka, crnog, zelenog i belog bibera, ruzmarina, crvene mlevene paprike, vorčester sosa, limunovog soka i maslinovog ulja. Piletinu izlupati tučkom za meso, staviti u marinadu i ostaviti da odstoji minimum 10 minuta. Paprike iseći na kriške, tikvice na kolutove, posoliti, pobiberiti i grilovati na zagrejanom ulju. Izvaditi povrće i u istom tiganju peći mariniranu piletinu. Preliti ostatkom marinade i posuti ruzmarinom. Servirati na tanjir uz kriške paradajza i poslužiti uz crni hleb.
Biber je jedan od najrasprostranjenijih i najvažnijih začina u kulinarstvu. Zeleni biber se dobija branjem zrna bibera pre zrenja. Crni biber se bere neposredno pred zrenje, suši se na suncu čime postaje crn i tvrd, dok se beli dobija od zrelog zrna koje se natapa nekoliko dana u tekućoj vodi, nakon čega mu se guli ljuska pa ostaje samo semenka skoro bele boje.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 880 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 440 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 4 g