U šerpu sipati vino, dodati zeleni biber u zrnu i ostaviti da prokuva.
Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i brzo ispeći na delu maslinovog ulja.
Tikvice iseći žilijen (na štapiće), posoliti, pobiberiti i brzo ispeći u dubljem tiganju (woku) na preostalom maslinovom ulju.
U prokuvano vino sa biberom dodati senf, sirup od đumbira i pavlaku za kuvanje, promešati i ostaviti sos da prokuva.
Servirati ćuretinu, preliti sosom od zelenog bibera i poslužiti uz prilog od tikvica.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 30 %
Masti - 30 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 100 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 377 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 15 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 50 mg
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Natrijum - 188.5 mg
Vlakna - 1 g