Svinjski but, posoliti i uvaljati u biber sa svih strana. Nožem napraviti džepove u butu, a zatim ga špikovati kockicama slanine i bademom. But peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta.
Izvaditi iz rerne pa u tepsiju dodati posoljen krompir, preostali badem, preliti sokom od paradajza, vratiti u rernu i peći još 30 minuta.
Špikovani but iseći na šnicle i servirati uz pečeni krompir i bademe.
Jelo preliti saftom od pečenja i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 435 kcal
Natrijum - 851 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 69 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal
Natrijum - 425.5 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 34.5 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Vlakna - 1.5 g