Zagrejati puter, dodati brašno, upržiti, naliti mlekom, dodati muskatni oraščuć i kuvati dok se bešamel ne zgusne. Sjediniti bešamel sa ranije obarenom testeninom i rasporediti u vatrostalne činije. Na ulju propržiti papriku, dodati žilijen isečenu ćuretinu i začiniti karijem. Meso i papriku rasporediti na testeninu, posuti trapistom i zapeći u zagrejanoj rerni 10-ak minuta na 200*C.
Sveže ćureće meso se, slično kao i piletina, čuva u najhladnijem delu frižidera, jedan do dva dana. Vrlo je značajno da sirovo meso ne dolazi u dodir sa ostalim namirnicama, naročito onim koje se dalje termički ne obrađuju. Kuvano ili pečeno meso se u frižideru može održati do četiri dana.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 840 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 103 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 420 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 51.5 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 1.5 g