Pileće meso iseći na krupne komade, začiniti i uvaljati u mešavinu peršuna, bosiljka i majčine dušice. šargarepu oprati i iseću uzduž, krompir oguliti i iseći na kriške, a tikvicu iseći na kolutove. Od alu-folije napraviti “kovertu”. Prvo staviti povrće a preko nje poređati piletinu. Odozgo staviti komadiće putera, zatvoriti foliju i peći u rerni 45 minuta na 200 stepeni. Kad je jelo gotovo, otvoriti foliju i raspodeliti po tanjirima. Servirati uz krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 96 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 48 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 5 g