Toggle Navigation

 

Aromatična piletina u foliji (Video recept)

Priprema jela u pećnici u alu-foliji ili specijalnim vrećicama, bez dodate masnoće jedan je od zdravstveno najopravdanijih načina kulinarske pripreme namirnica.

Plativoo
Priprema

Pileće meso iseći na krupne komade, začiniti i uvaljati u mešavinu peršuna, bosiljka i majčine dušice. šargarepu oprati i iseću uzduž, krompir oguliti i iseći na kriške, a tikvicu iseći na kolutove. Od alu-folije napraviti “kovertu”. Prvo staviti povrće a preko nje poređati piletinu. Odozgo staviti komadiće putera, zatvoriti foliju i peći u rerni 45 minuta na 200 stepeni. Kad je jelo gotovo, otvoriti foliju i raspodeliti po tanjirima. Servirati uz krišku crnog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Natrijum - 800 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 96 mg

Belančevine - 41 g

Belančevine (%) - 37 %

Ugljeni hidrati - 44 g

Ugljeni hidrati (%) - 40 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Natrijum - 400 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 11.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 48 mg

Belančevine - 20.5 g

Belančevine (%) - 18.5 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 300 g šargarepe
    • 400 g krompira
    • 200 g tikvica
    • 1 veza peršunovog lista
    • bosiljak
    • majčina dušica
    • so
    • biber
    • 40 g putera
    • 200 g crnog hleba