Napraviti marinadu od maslinovog ulja, bosiljka, mente i ruzmarina. Pileće meso posoliti, pobiberiti, preliti marinadom i ostaviti da odstoji 20 minuta. Na otopljenom puteru ispeći pileće meso i kratko sotirati šparglu i šargarepu. Jelo servirati uz raženi hleb.
Prilikom kupovine, birajte špargle koje nisu drvenaste. Nakon kupovine, špargle možete čuvati par dana u frižideru, umotane u papir. Za vreme kuvanja špargle gube skoro polovinu mase pa je zato potrebno voditi računa o količini koju pripremate.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 485 kcal
Natrijum - 720 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 99 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 242.5 kcal
Natrijum - 360 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 49.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 4.5 g