Priprema: Patlidžan, tikvice i šargarepu iseći na žilijen, staviti u zagrejan i nauljen tiganj i lagano dinstati par minuta. Dodati kikiriki, začiniti i promešati. Teletinu iseći na manje komade, začiniti, kratko zapeći na zagrejanom ulju, preliti bujonom i kuvati dok tečnost ne ispari. Preliti pavlakom za kuvanje, dodati marinirani ren, promešati i kuvati dok ne proključa. Servirati teletinu sa povrćem i kikirikijem i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 445 mg
Masti - 43 g
Masti (%) - 66 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 106 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 222.5 mg
Masti - 21.5 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 5.5 %
Vlakna - 2.5 g