Na puteru i ulju propržiti brašno, uliti mleko, začiniti i skuvati bešamel sos.
U vatrostalne posude sipati malo bešamel sosa, razbiti jaja, preliti sa još malo bešamel sosa i posuti rendanim trapistom.
Zapeći 15-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.
Servirati i poslužiti uz zemičke i sok od jabuke.
Porcija za odraslu osobu - 455 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 460 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 447 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 227.5 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 230 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 223.5 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 1.5 g