Marinirane vrganje kratko izgrilovati na zagrejanom ulju.
Pri kraju dodati kajmak, promešati i servirati.
Poslužiti uz zemičke i sok od paradajza.
Ovaj obrok se odlikuje visokim sadržajem kako ukupnih tako i zasićenih masnoća poreklom iz kajmaka, te nije pogodan za osobe koje imaju povišene vrednosti masnoća u krvi, aterosklerozu ili pak šećernu bolest.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 515 kcal
Natrijum - 630 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 16 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 257.5 kcal
Natrijum - 315 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 33.5 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 8 g