Pečurke natopiti u vodi i ostaviti da malo odstoje. Luk, šargarepu i tikvice iseći na kolutove, čeri paradajz na polovine, piletinu iseći na šnicle, a trapist narendati u činiju. Foliju premazati uljem, poređati povrće i meso, začiniti i posuti trapistom. Uviti foliju, napraviti paketiće i staviti da se peče 25 minuta u zagrejanu rernu na 200*C. Pažljivo izvaditi jelo iz folije, servirati i poslužiti uz krišku raženog hleba.
Sušene pečurke su čest izbor kada niste u mogućnosti da nađete sveže primerke određene vrste. Pre pripreme, potrebno ih je oprati i potopiti u vodu. Aromatičnost sušenih pečurki se pojačava tokom kuvanja..
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 605 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 49 g
Belančevine (%) - 40 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 16 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 302.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 24.5 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 8 g