Iseckati crveni luk u činiju, dodati tunjevinu i bareni pirinač i promešati.
Paprike prepoloviti po dužini, očistiti od semenki i staviti na tanjir.
Puniti polutke paprika smesom od tunjevine i pirinča.
Servirati na tanjir, dekorisati kolutićima limuna i poslužiti uz krišku crnog hleba i sok od grejpfruta.
S obzirom na to da je tunjevina odličan izvor visokokvalitetnih belančevina, njihova količina u ovom obroku je veća u odnosu na preporučene vrednosti. Osobe kojima je iz zdravstvenih razloga savetovano da smanje unos belančevina, moraju da prilagode recept u skladu sa smernicama dobijenim od svog lekara.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 1020 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 71 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 510 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 13.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 35.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 3.5 g