Tunjevinu ocediti od viška ulja, staviti u činiju i dodati kuvan crveni pasulj.
Crni luk iseći na listiće, beli luk iseckati sitno, a zelenu salatu iseći na rezance.
Povrće dodati u činiju sa tunjevinom i pasuljem, posoliti, pobiberiti, preliti sokom od limuna i promešati.
Tunjevinu sa crvenim pasuljem servirati u posudice i poslužiti uz krišku integralnog hleba i kiselo mleko.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 970 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 485 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 4.5 g