Tunjevinu ocediti od viška ulja i staviti u činiju.
Zelenu salatu oprati, iseći na šire rezance i pomešati sa tunjevinom.
Ovome dodati paradajz isečen na tanke kriške i prethodno skuvani kukuruz šećerac.
U smesu dodati kiselu pavlaku i začiniti.
Servirati na tanjir, dodati kolutove crnog luka, kriške kuvanih jaja i limun.
Uz tunjevinu sa povrćem poslužiti krišku crnog hleba i čašu hladnog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 530 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 595 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 125 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 297.5 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 62.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 3.5 g