Na zagrejanom ulju propržiti isečene šitaki gljive i dodati naseckanu slaninu.
Umutiti jaja i belanca sa kiselim mlekom, začiniti, preliti preko gljiva i slanine i sve zajedno ispržiti.
Šumarsku kajganu poslužiti uz krišku raženog hleba i sok od paradajza.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 1570 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 225 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 82 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 785 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 112.5 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 6.5 g