Patlidžan iseći na tanke režnjeve i na svaki staviti list pršute i kolut mocarele.
Začiniti, uviti u smotuljke i izgrilovati na zagrejanom maslinovom ulju.
Smotuljke servirati na rukoli i poslužiti uz crni hleb i jogurt.
Jogurt je mlečno-kiseli napitak koji se dobija fermentacijom laktoze pod dejstvom Lactobacillus bulgaricus-a. U nutritivnom pogledu jogurt je odlična namirnica bogata proteinima, ugljenim hidratima, i kalcijumom. S obzirom na to da laktoza u procesu fermentacije prelazi u mlečnu kiselinu, jogurt je posebno je pogodan je za osobe koje ne podnose mlečni šećer (laktozu).
Porcija za odraslu osobu - 530 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1530 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 14 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 765 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 6 g