Spanać oprati i iseckati na trake, grašak i kukuruz ocediti od vode.
Pomešati spanać, grašak i kukuruz.
Napraviti preliv od balzamiko sirćeta, maslinovog ulja, soli i bibera i preliti salatu, dodati izdrobljeni tofu sir i dobro promešati.
Salatu poslužiti uz kukuruzni hleb i sok od ceđenog grejpfruta.
Spanać pre upotrebe treba pažljivo i dobro oprati pod jakim mlazom vode jer se na listovima i drškama može zadržati zemlja i pesak, naročito ukoliko se koristi sirov. Kako biste bili sigurni da je spanać potpuno čist i bezbedan za upotrebu, uvek ga je bolje kratko prokuvati jer će se tako uništiti mikroorganizmi, ali i smanjiti količina oksalne kiseline
Porcija za odraslu osobu - 570 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 956 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 84 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 285 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 478 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 3 g